Abonnement verlengen

Een mobiel kopen met abonnement kan natuurlijk, maar dat betekent dan dus direct dat je met een nieuw abonnement komt te zitten. Alhoewel dit niet per se nadelig voor je hoeft te zijn is het natuurlijk wel zo dat een nieuw abonnement mogelijk zou kunnen leiden tot meer kosten. Als je al een abonnement hebt zou je abonnement verlengen dan ook mogelijk minder kosten tot gevolg kunnen hebben, al moet je dan bij een mobiel kopen dus wel voor een simlock vrije telefoon kiezen, daar je hier verder geen mogelijkheden in zult hebben bij een abonnement verlengen. Ben je zowel tevreden met de mobiele telefoon die je destijds hebt gekocht, als ook met het abonnement? In dat geval kun je dus gewoon je abonnement verlengen en je toestel en abonnement behouden. Als je je abonnement verlengt, let er dan wel op voor welke periode je deze verlengt. Het kan namelijk goed zijn dat vanaf dit punt je je abonnement maandelijks kunt gaan stopzetten, maar aan de andere kant zou het ook zo kunnen zijn dat je je abonnement verlengt voor opnieuw een jaar. Kijk hier bij een abonnement verlengen dus goed naar. Het zou ook kunnen zijn dat een provider je een voordeeltje aanbiedt, zoals een korting, als je bereid bent om je abonnement te gaan verlengen bij je huidige provider. Op die manier proberen ze het natuurlijk nog meer aantrekkelijk voor je te maken om dit inderdaad te doen.

Aanbieding van provider

Soms biedt een abonnement verlengen namelijk extra voordeel. Dit zal duidelijk niet altijd het geval zijn, maar het voordeel bij een abonnement verlengen zou namelijk terug te vinden kunnen zijn in een aanbieding van je provider aan jouw adres, nog voordat het abonnement zijn einddatum heeft bereikt. Door je al voortijdig een aanbod te gaan doen voor de verlenging van het abonnement hoopt een provider dat je dit kan waarderen, aangezien een provider hiermee ook zijn waardering naar jou uitspreekt en zij dus tonen tevreden te zijn met jou als klant. Een abonnement verlengen kan dus lagere kosten met zich meebrengen en dat zou dus ook goedkoper bellen kunnen gaan betekenen.

Let altijd goed op wat precies de voorwaarden zijn van dit nieuwe voorstel dat je voorgeschoteld krijgt. In de regel betekent dit namelijk dat je je opnieuw voor een vaste periode verbindt aan een provider en, tenzij je dit wilt, kun je dan wellicht toch beter even verder kijken om te zien welke aanbiedingen andere providers voor je hebben. Mogelijk dat er andere partijen zijn die nog een betere deal voor je hebben.

Abonnement verlengen met korting

Wil je je abonnement verlengen en heb je nog niets van je provider mogen vernemen? Je kunt dan ook contact met hen opnemen en met hen bespreken wat de mogelijkheden zijn om je abonnement te verlengen en hiervoor een korting in de plaats te krijgen. Niet alle providers zullen namelijk uit zichzelf een korting aanbieden als je je abonnement wilt gaan verlengen, maar op het moment dat je dit met je provider gaat bespreken zijn veel providers best bereid om iets in te leveren om je op die manier als klant te behouden. En als het je op die manier niet is gelukt, dan heb je uiteraard nog altijd niets verloren en kun je vervolgens altijd nog gaan besluiten om je abonnement te verlengen bij je provider. Je kunt aan de hand van de informatie die je op die manier hebt ingewonnen natuurlijk ook altijd nog besluiten het abonnement toch niet te gaan verlengen en dus een abonnement elders af te sluiten.

Abonnement verlengen of opzeggen?

Of je je abonnement moet gaan verlengen of juist moet gaan opzeggen is natuurlijk helemaal aan jou. Is de prijs die je op dit moment voor je abonnement betaalt nog goedkoop in verhouding tot andere providers die dezelfde soorten abonnementen aanbieden? Ben je daarnaast tevreden over bijvoorbeeld het bereik dat je hebt en de internet snelheden die je via het mobiele netwerk van je provider kunt behalen? Dit zijn vragen die jezelf moet gaan stellen op het moment dat je je afvraagt of je je abonnement moet gaan verlengen of juist moet gaan opzeggen. Ook als je niks te klagen hebt is het nog altijd handig wel de prijzen van andere partijen erbij te pakken, want enkel het tevreden zijn over je abonnement lijkt toch onvoldoende te zijn als hier een te hoge prijs tegenover staat. Ga je je abonnement verlengen, probeer er dan dus zoveel mogelijk voor te zorgen dat je nog altijd een goedkoop abonnement hebt, want anders lijkt een abonnement verlengen toch weinig zin te hebben en is het waarschijnlijk zinvoller om het abonnement gewoon te laten verlopen om elders voor een nieuw abonnement te gaan kiezen.