Gratis simkaart

Zou je wel interesse hebben in een gratis simkaart en wil je dus nu graag weten hoe je hier precies aan kunt gaan komen? Er is zowel aan een gratis simkaart te komen op prepaid gebied als op abonnement gebied. Het maakt dus niet uit in welke van de twee je interesse hebt, want voor beiden kan dit namelijk voor elkaar worden gekregen. Je kunt je natuurlijk afvragen in hoeverre een gratis simkaart echt gratis is, want zoals je zo meteen wel zult gaan lezen zal het je uiteindelijk toch wel geld gaan kosten en is de term gratis dus maar relatief.

Prepaid aansluiting en gratis simkaart

Zou je willen kiezen voor een gratis simkaart op prepaid gebied, dan is dit mogelijk. Er zijn namelijk enkele providers die het je mogelijk maken bij hen een simkaart te bestellen zonder dat het je geld kost. Maar goed, dan ontvang je dus ook daadwerkelijk alleen een simkaart en voordat je deze kunt gaan gebruiken zul je toch echt eerst op moeten waarderen. Vandaar dat het verkrijgen van een gratis simkaart een relatief begrip is en dat je uiteindelijk toch wel de portemonnee zult gaan moeten trekken om daadwerkelijk de prepaid simkaart te kunnen gaan gebruiken. Het is voor een provider dus ook niet zo moeilijk om je een gratis simkaart aan te bieden, omdat ze toch wel weten dat je er niets mee aan kunt vangen tot het moment dat je er ook daadwerkelijk beltegoed op zult zetten, en dat is natuurlijk ook iets wat de meeste consumenten inderdaad zullen gaan doen op het moment dat ze een gratis simkaart hebben besteld.

Anders dan het bestellen van een gratis simkaart kun je het ook anders aan gaan pakken op het moment dat je graag een prepaid simkaart wilt bemachtigen. Je kunt namelijk ook besluiten wel een minimale investering te gaan doen in je prepaid simkaart, om vervolgens te kunnen profiteren van extra veel beltegoed. Er bestaan namelijk bijzonder veel aanbiedingen voor een prepaid simkaart waar het bovenstaande van toepassing is. Je ontvang hierbij dus geen gratis simkaart zonder beltegoed, maar je investeert een minimaal bedrag in een simkaart die je vervolgens de komende tijd niet zult hoeven opwaarderen, want er staat namelijk al een aardig bedrag aan beltegoed op. Hierbij is dus geen sprake van een gratis simkaart, maar wellicht dat je er wel een betere deal mee scoort en dat zou je dus ook kunnen overwegen om te doen als je een prepaid simkaart wilt hebben.

Gratis simkaart bij sim only abonnement

Zou je besluiten om een sim only abonnement te gaan kopen, dan kun je ook direct rekenen op een gratis simkaart. Voor de simkaart zullen namelijk geen kosten in rekening worden gebracht door providers, maar daar dient wel bij gezegd te worden dat providers wel kosten kunnen rekenen voor het aansluiten van je abonnement, de zogenaamde aansluitkosten. Buiten eventueel deze kosten hoef je niet met andere kosten rekening te houden en kun je dus inderdaad gebruik maken van een gratis simkaart bij je sim only abonnement. Dit geldt voor alle providers die sim only abonnementen aanbieden, maar zoals gezegd is er in veel gevallen wel sprake van aansluitkosten, waardoor je bij de aanschaf van je sim only abonnement toch met (vaak minimale) kosten te maken hebt.

Als je de aansluitkosten dus niet meerekent bij het afsluiten van je sim only abonnement is er dus sprake van het kunnen verkrijgen van een gratis simkaart. Hierbij maakt het overigens niet uit wat voor soort abonnement je af wilt gaan sluiten, want dit geldt namelijk voor zowel de goedkope abonnementen, als ook voor de duurdere. Ook komt het voor dat je bij bepaalde providers als actie tijdelijk geen aansluitkosten hoeft te betalen en in zo’n geval is er dus letterlijk sprake van een gratis simkaart. Zo gelden er wel vaak acties voor sim only abonnementen. Zo heeft Tele2 onlangs nog een actie gehad waarbij je een maand gratis een sim only abonnement bij hen kon proberen en daarbij dus ook een gratis simkaart kon ontvangen. Ook komen er geregeld kortingen voor bij sim only met bijvoorbeeld tijdelijk het betalen van halve prijzen voor bundels of juist bundels met dubbel zoveel inhoud zonder dat hier extra kosten voor worden gerekend.

Beltegoed en prepaid simkaart

Technische gezien is er natuurlijk sprake van een gratis simkaart op het moment dat je een investering doet van €10 en er €15 (aan beltegoed) voor terug krijgt. Je zou dan kunnen zeggen dat je niet alleen een gratis simkaart hebt kunnen bestellen, maar dat je zelfs nog €5 winst hebt weten te maken ook. Eigenlijk is dat ook zo natuurlijk, als je van een aanbieding gebruik weet te maken zoals we die hier schetsen of in elk geval een aanbieding die er wat weg van heeft.

Gratis toestel en simkaart bij abonnement

Ga je een mobiele telefoon kopen met abonnement, dan heb je kans dat je zowel het toestel gratis kunt krijgen, als ook de simkaart. Er zijn namelijk bepaalde deals waarbij je dus een gratis toestel ontvangt en waarbij je ook nog eens niets voor je simkaart hoeft te betalen. Je ontvangt dus zowel je toestel als simkaart voor niets, maar uiteraard ga je wel gewoon aan het einde van iedere maand de abonnementskosten moeten gaan betalen. Echt gratis is het daarom natuurlijk niet, maar feit is wel gewoon dat je voor de bestelling geen geld hoeft te betalen, behalve dan misschien de aansluitkosten waar we het eerder in dit artikel ook al even over hadden. Daar betaal je in de regel hooguit €20 voor als hier al sprake van is, dus dat is dan ook nog te overzien. Er is dus, even voor de duidelijkheid, niet echt sprake van een gratis toestel of een gratis simkaart, want de kosten voor het toestel en het abonnement betaal je gezamenlijk als een bedrag aan het einde van iedere maand.