Mobiel internet

Mobiel internet nodig en benieuwd hoe je het best een keuze kunt maken uit de verschillende aanbiedingen? Het is onder andere van belang om goed te kijken naar het aantal MB’s per maand, net als naar de snelheid van het mobiele internet. Is er sprake van een datalimiet? Kijk dan goed naar de gevolgen van het overschrijden daarvan. Dien je bij te betalen of is er slechts sprake van een beperking van de snelheid? Je kunt aan de hand van het mobiel internet een abonnement afsluiten dat goed aansluit bij de manier waarop je daar gebruik van wilt maken.

Aantal MB’s per maand

Uiteraard is het met betrekking tot het mobiel internet van belang om goed te kijken naar het aantal MB’s per maand. Heb je voldoende aan een eenvoudig abonnement met 100 – 200MB per maand om af en toe eens iets op te zoeken? Wil je er met een abonnement van 20GB voor zorgen dat je flink kunt streamen en bijvoorbeeld onbeperkt kunt videobellen? Je hebt de keuze uit tal van abonnementen, met een heel groot of juist kleiner aantal MB’s per maand. Je zorgt er met het juiste aantal MB’s per maand voor dat je gebruik kunt maken van het mobiel internet op de manier die jij wenst, zonder dat je te maken krijgt met hogere kosten of een (flink) lagere snelheid. Er is natuurlijk ook mobiel internet in een prepaid variant, waarbij vooraf de bundels al aangekocht en afgerekend worden.

Snelheid van mobiel internet

Met betrekking tot de snelheid van het mobiel internet heb je de keuze uit twee verschillende varianten, de 3G en 4G abonnementen. Een 3G abonnement vormde jarenlang de standaard, op basis van HSDPA kun je rekenen op snelheden tot 14,4 Mbps. 4G brengt ons een stap verder, er zijn al abonnementen beschikbaar met snelheden boven de 100 Mbps. Daar blijft in de praktijk iets meer dan een derde van over, vergelijkbaar met een goede ADSL- of kabelverbinding thuis voor het vaste internet.

Kijk goed naar de snelheid van mobiel internet, vooral wanneer je filmpjes wilt kunnen kijken of je regelmatig muziek wilt streamen. Zorg er in die gevallen voor dat je gebruik maakt van een 4G abonnement. Uiteraard hoort daar ook een ruime databundel bij, de bundels van 2 – 4GB zijn in de meeste gevallen goed geschikt voor de gemiddelde gebruiker.

Datalimiet en gevolgen

Tenslotte is het met betrekking tot het mobiel internet verstandig om goed te kijken naar wat er gebeurt op het moment dat je de datalimiet dreigt te overschrijden. In veel van de gevallen hoef je geen extra kosten te betalen, maar wordt de snelheid van het internet simpelweg omlaag bijgesteld. Je hebt dan uiteraard de mogelijkheid om een extra bundel voor mobiel internet af te sluiten, zodat je voor een paar euro toch nog even kunt streamen of je een video kunt bekijken.

Heb je voldoende aan een lage snelheid? Dan is de lagere snelheid voor het mobiel internet waarschijnlijk geen probleem. Je voorkomt met een dergelijk abonnement dat je hoge kosten dient te betalen op het moment dat je de datalimiet overschrijdt, wat anders flink in de papieren zou kunnen lopen.