Prepaid internet

Een mobiel kopen kan dus ook in prepaid vorm. Op de homepage van www.kopenmobiel.nl werd dit natuurlijk wel al aangehaald, maar je kunt je natuurlijk wel afvragen of het nog wel zin heeft om dit te gaan doen. Mocht je toch tot de conclusie gekomen zijn dat het wel degelijk zin voor je heeft, dan vraag je je misschien nog af wat je opties omtrent prepaid internet zijn. Deze opties zijn er gelukkig altijd bij de provider bij wie je ook je prepaid simkaart hebt. Afhankelijk van de provider worden er dan wel weer verschillende bundels aangeboden voor prepaid internet en bij een mobiel kopen waarbij al een bepaalde prepaid simkaart wordt geleverd kun je misschien vooraf eerst beter even je mogelijkheden rondom de bundels gaan bekijken alvorens te kiezen.

Vaak kijkt men bij het aanschaffen van een prepaid simkaart niet verder dan de kosten en het beltegoed die ermee zijn gemoeid. Dat is echter niet voldoende als je ook nog van plan bent om van prepaid internet gebruik te maken, want dan is het namelijk ook zeer belangrijk om die tarieven erg goed te bekijken. Je hebt zoals gezegd met prepaid internet namelijk te maken met bundels en deze staan nu niet direct bekend als zeer goedkoop. Je kunt eenvoudig de kosten van je prepaid internet bundel delen door het aantal Mb’s dat je ontvangt en dan weet je dus direct waar je op het gebied van de tarieven voor prepaid internet aan toe bent.

Verschillende bundels

Er zijn dus zoals al aangegeven bundels om uit te kiezen. De meest gekozen bundel is waarschijnlijk toch wel de dagbundel. Het principe spreekt hierbij redelijk voor zich, want wat je namelijk gewoon doet is dat je een bundel koopt voor slechts een enkele dag en op die dag heb je dan de beschikking over een bepaalde hoeveelheid aan Mb’s. Je kunt hier niet overheen zitten en dus extra moeten betalen, want als ze op zijn kun je gewoon automatisch ook niet meer prepaid internetten, dus dat is op zich wel handig.

Bij de verschillende bundels is het over het algemeen zo dat hoe langer de bundel geldig is, bijvoorbeeld een maand, hoe goedkoper uiteindelijk de Mb’s zijn. Ga bij de verschillende bundels natuurlijk goed na voor welke periode je deze precies wilt gaan gebruiken, want als je slechts sporadisch van prepaid internet gebruik maakt volstaat het mogelijk al om gewoon telkens als je vindt dat je het nodig hebt een dagbundel te kopen. Uiteraard is het met de bundels zo dat alle Mb’s die je overhoudt komen te vervallen op het moment dat de bundel komt te vervallen en je kunt deze dus niet behouden of voor de overgebleven Mb’s nog geld retour ontvangen.

Prepaid internet tarieven

Prepaid internet tarieven zijn bepaald niet goedkoop, in elk geval niet als je zou gaan bekijken wat je voor een Mb betaalt op het moment dat je een goedkoop telefoon abonnement afsluit. De verschillen in tarieven zijn behoorlijk groot, dus je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat prepaid het meest voor jou geschikt is om te gaan gebruiken of dat het eigenlijk toch te duur is. De enige manier om hier achter te kunnen komen is om na te gaan hoeveel Mb’s je maandelijks nu werkelijk zult gaan verbruiken. Vervolgens bereken je dan door de Mb’s door de kosten te delen wat een Mb je kost op het gebied van prepaid internet. Kom je uit op hogere kosten dan bij mobiel internet middels een abonnement, dan kun je de afweging maken om toch je keuze voor de laatst genoemde oplossing te laten vallen in plaats van een prepaid simkaart. Het is namelijk zo dat niet alleen prepaid internet verhoudingsgewijs een stuk duurder is, maar dat geldt precies hetzelfde voor de andere diensten waar je met je mobiele telefoon gebruik van kunt maken.

Regelmatig gebruik maken van prepaid internet

Wanneer je van plan bent regelmatig gebruik te gaan maken van prepaid internet kun je er vrij zeker van zijn dat het op den duur erg duur voor je gaat worden. De kosten die je maakt met het kopen van prepaid internet bundels liggen eigenlijk te hoog om nog rendabel voor je te kunnen zijn als je veel van mobiel internet via het netwerk van je provider gebruik denkt te gaan maken. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt bekijk je daarom het beste ook goed je alternatieven, want alleen dan zul je namelijk in staat zijn om te bepalen welke van de alternatieven het meest geschikt is. Dit kan enerzijds dus het aankopen van een prepaid simkaart zijn, zodat je vervolgens van prepaid internet gebruik kunt maken, maar anderzijds zou het ook een abonnement kunnen zijn als dit je meer voordeel weet te bieden.