Sim only vergelijken

Wil je een sim only vergelijken en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Het is in ieder geval verstandig om goed te kijken naar het mobiele internet, omdat we daar steeds meer gebruik van maken. Hoeveel MB ontvang je per maand en wat is de snelheid van het internet? Daarnaast kun je sim only vergelijken door goed te kijken naar het aantal belminuten en SMS-berichten dat je maandelijks kunt gebruiken. Bekijk bovendien wat er gebeurt op het moment dat je over de bundels heen gaat, brengt dat (hoge) extra kosten met zich mee?

Mobiel internet binnen sim only

Zoek je naar een sim only met mobiel internet? Het is verleidelijk om meteen naar de MB’s te kijken, maar kijk ook eens naar de snelheid van het mobiele internet. 3G verbindingen bieden snelheden tot 14,4 Mbps, op het moment dat je gebruik maakt van 4G kan dit oplopen tot 100 Mbps of meer. Wil je regelmatig een filmpje streamen of online naar muziek luisteren? Dan is het de moeite waard gebruik te maken van de 4G abonnementen die er beschikbaar zijn. Met sim only prepaid kun je natuurlijk ook voordelig prepaid internet afsluiten.

Uiteraard is het met name bij de hogere snelheden van het sim only mobiele internet van belang dat je voldoende MB’s tot je beschikking hebt. Je kunt sim only vergelijken door na te gaan op welke manier je gebruik zal maken van de mobiele telefoon. Wil je filmpjes streamen en online muziek luisteren? Kies dan voor minimaal 2.000MB per maand. Wil je gewoon regelmatig over het internet surfen, maar zal je weinig tot niet streamen? Dan heb je aan 500 – 1.000MB per maand voldoende. De sim only abonnementen met 100 – 200MB zijn vooral goed geschikt wanneer je slechts af en toe een keer wat op wilt zoeken.

Belminuten en SMS-berichten

Je kunt een sim only vergelijken door daarnaast goed te kijken naar het aantal belminuten en SMS-berichten dat je per maand tot je beschikking hebt. Over het algemeen komen deze uit dezelfde bundel en kun je dus goedkoop bellen, dan kun je ook goedkoop sms-berichten sturen. Met 100 belminuten/SMS-jes kun je af en toe iemand bellen, je hebt zo’n 200 belminuten nodig om elke paar dagen een paar gesprekken te kunnen voeren. Hang je dag en nacht aan de telefoon? Kies dan voor de sim only abonnementen met 500 minuten of meer, er zijn zelfs abonnementen beschikbaar met een onbeperkt aantal belminuten en dit kunnen ook prima goedkope telefoon abonnementen zijn.

Het is tevens de moeite waard om de sim only abonnementen te vergelijken op basis van wat er gebeurt wanneer je boven je bundel komt. Blijft het internet met een lagere snelheid beschikbaar zonder extra kosten, ga je hoge kosten per belminuut of SMS-bericht betalen? Je kunt sim only vergelijken door hier goed op te letten, het zou immers zonde zijn wanneer je abonnement op die manier alsnog duur uitpakt. Wanneer je regelmatig over je bundel heen gaat is het over het algemeen verstandiger om een iets te ruim sim only abonnement af te sluiten, dat is vaak voordeliger dan wanneer je regelmatig extra kosten dient te maken.